Danas će u Monacu sa početkom od 17.45 sati biti obavljen žrijeb parova za grupnu fazu Lige prvaka u kojoj će ove sezone nastupiti ukupno sedam bh. reprezentativaca.

To su Edin Džeko i Miralem Pjanić sa Romom, zatim Begović sa Chelseajem, Haris Hajradinović sa Gentom, Marin Aničić sa Astanom, te Amer Gojak i Armin Hodžić sa zagrebačkim Dinamom.

Begovićev Chelsea se nalazi u prvom šeširu zajedno sa Barcelonom, Bayernom, PSG-om, Benficom, Zenitom, Juventusom i PSV-om.

U drugom šeširu su Real Madrid, Atletico Madrid, Porto, Arsenal, Manchester United, Valencia, Bayer Leverkusen i Manchester City.

U trećem šeširu je smještena Roma naših reprezentativaca Džeke i Pjanića, a pored Rome tu su još i Shakhtar Donetsk, Sevilla, Lyon, Dinamo Kijev, Olympiacos, CSKA Moskva i Galatasaray.

U posljednjem šeširu svoje mjesto su našli BATE Borisov, Borussia Moenchengladbach, Wolfsburg, Dinamo Zagreb, Maccabi Tel-Aviv, Gent, Malmo i Astana.

Voljom žrijeba postoji mogućnost da se u jednoj grupi nađe čak pet bh. reprezentativaca. To bi se desilo ukoliko bi se zajedno u grupi našli Chelsea, Roma i zagrebački Dinamo.

(Reprezentacija.ba)