Selektor bh. nacionalnog tima Mehmed Baždarević je za utakmice protiv Belgije i Andore pozvao ukupno 24 igrača, od čega su tu četiri nova imena.

Povrede su imale uticaja na konačan spisak igrača, pa tako selektor u nadolazećim utakmicama ne može računati na Zukanovića, Cocalića i Cimirota.

– Zbog povreda Cocalića, Zukanovića i Cimirota došlo je do promjena kada je u pitanju spisak igrača. Neki igrači ne igraju, ali to se ne dešava prvi put. Vjerujem da će svi pozvani igrači odgovoriti zadatku i nadam se dobrom rezultatu. – kazao je Baždarević i dodao:

– Što se tiče novih igrača od prvog dana naša ideja je da su vrata otvorena svim igračima. Mi ih nismo zvali da popune mjesta, na njima je da pokažu da nismo pogriješili. Ideja priprema je bila da se odrade u Belgiji jer imamo kratak period za pripreme. Nedostajaće nam sigurno jedan dva dana da bi odradili sve što inače radimo pred utakmice, ali učinit ćemo sve da se spremimo. Imamo viziju i to ćemo predstaviti igračima, a na njima je da to pretvore u djelo u četvrtak.

Baždarević je govorio i o očekivanjima za utakmicu protiv Belgije koja je na rasporedu 3. septembra u Briselu.

– Šta je dobar rezultat u Belgiji? Dobra igra i pobjeda ili remi. Naravno da ima kalkulacija, kažem opet radi se o jednoj veoma kvalitetnoj reprezentaciji, nema još puno utakmica, ubrzo će doći kraj kvalifikacija. Belgija je za mene i dalje favorit broj jedan u grupi, a mi trebamo pokazati da nismo daleko od toga. – istakao je selektor naše reprezentacije.

(Reprezentacija.ba)