Večeras je u Norveškoj u okviru revanš susreta trećeg pretkola Lige prvaka odigran meč između domaćeg Moldea i zagrebačkog Dinama koji je završen sa šest postignutih golova.

Nakon što je tim Moldea izborio remi u prvoj utakmici (1:1), danas su na domaćem terenu već u 8. minuti susreta imali priliku da golom sa bijele tačke stignu do vodstva, no to se nije desilo.

Kazna je uslijedila desetak minuta kasnije kada je Pjaca pogodio za vodstvo Dinama od 0:1. Svega pet minuta nakon prvog gola hrvatska momčad je imala prednost od 0:3.

Uzbuđenjima nije bilo kraja, pa je tako Molde preko Hussaina u finišu prvog poluvremena smanjio na 1:3. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena je dosuđen novi penal za domaće, ali je uslijedio i novi promašaj.

Drugo poluvrijeme je također izuzetno zanimljivo jer je Elyounoussi realizirao treći dosuđeni penal za domaći tim i smanjio zaostatak na 2:3.

Posao domaćima je otežao Forren koji je zaradio crveni karton.

Petnaest minuta prije kraja zaostatak je smanjen, a poravnanje Moldeu donio je Kamara.

Domaći su jurišali po još jedan gol koji ih je vodio u posljednje pretkolo Lige prvaka, no Dinamo je izdržao i zahvaljujući više postignutih golova u gostima ostvario prolaz dalje.

Naš mladi reprezentativac i napadač Dinama Armin Hodžić u ovom dramatičnom meču odigrao je posljednjih pola sata.

(Reprezentacija.ba)