Talijanski mediji sigurni su da će Edin Džeko (29) u narednim danima postati novim napadačem Rome.

Roma je Manchester Cityu dala ultimatum da na njihovu ponudu od ukupno 20 miliona eura za Džeku moraju odgovoriti do kraja sedmice, a kako za sada drugih interesenata sa konkretnim ponudama za Džekom nema, sve su prilike da će naš kapiten uistinu do kraja sedmice postati stanovnik Rima.

Džekin dolazak otvara novu eru Rome

Najrenomiraniji talijanski sportski listovi poput Gazzette ili Corriere navode kako Džekin dolazak u Romu predstavlja početak nove ere za ovaj klub.

U pretpostavkama kako će izgledati Roma u narednoj sezoni svi Edina Džeku vide kao ključnog igrača u rješenju problema loše realizacije koja je krasila igru “Vučice” u prošloj sezoni.

“Dobro uigrane i osmišljene akcije sa Edinom Džekom neće završavati izgubljene.” pišu Talijani.

Saradnja Pjanić – Džeko dobra za reprezentaciju BiH

Ukoliko Džeko pojača Romu profitiraće i reprezentacija Bosne i Hercegovine obzirom da će Miralem Pjanić biti jednim od ključnih igrača za igru Edina Džeke, kao glavni kreator igre Rome. Njihova stalna saradnja u Romi sigurno će dodatno pojačati kvalitetu naše reprezentacije.

Osim na dovođenju Edina Džeke Roma intenzivno radi na kupovini lijevog beka PSG-a Lucasa Dignea (22) i desnog krila Chelsea Mohameda Salaha (23).

Sa ovim pojačanjima Roma će definitivno postati respektabilan tim i na europskoj sceni.

(Reprezentacija.ba)