Kadetska koÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija je nastup na Olimijadi mladih okonÄala Å¡ampionski osvojivÅ¡i zlatnu medalju.

Naši momci su danas u finalnom susretu protiv vršnjaka iz Španije ostvarili pobjedu rezultatom 89:79 i tako osvojili zlatnu medalju na EYOF-u koji se ove godine održava u Gruziji.

Nakon prve Äetvrtine rezultat je glasio 23:19 za naÅ¡u reprezentaciju. Sjajni Sani ÄŒampara je u drugoj dionici briljirao.

U Äetiri uzastopna napada je pogodio tricu i naÅ¡i momci su na poluvremenu imali prednost od jedanaest poena, a rezultat je glasio 50:39.

Å panci su puno bolje otvorili treću Äetvrtinu. Uspjeli su prići na samo Äetiri poena zaostatka, ali naÅ¡i momci se nisu predavali.

Na ulasku u posljednjih deset minuta rezultat je glasio 73:61. Održavali smo ovu prednost sve do samog kraja i na kraju zasluženo osvojili zlato.

Treba spomenuti da je našu reprezentaciju do ovo uspjeha predvodio selektor Josip Pandža, zajedno sa pomoćnikom Enesom Numanovićem.

Na putu do zlatne medalje kadeti su porazili selekcije Gruzije, Latvije, Turske, NjemaÄke, te Å panije.

Zlatni momci koji su nastupili na pomenutoj olimpijadi su: Džanan Musa, NjegoÅ¡ SikiraÅ¡, Sani ÄŒampara, Lazar Mutić, Emir ÄŒerkezović, Vedran Mirković, AljoÅ¡a Janković, Timur OvÄina, SrÄ‘an KoÄić, Adi Alikadić, Nikola Äaković i Amar BarukÄija.

(Reprezentacija.ba)