Bh. reprezentativac Mensur Mujdža od ove sezone igra u njemačkoj 2. Bundesligi nakon što se odlučio za ostanak u timu Freiburga.

Tokom prošle sezone Mujdža je nagoviještavao mogući odlazak iz redova Freiburga, no ipak je ostao vjeran ovoj momčadi sa kojom će pokušati da se “ekspresno” vrati u Bundesligu.

Zainteresovani za njegove usluge su bili Darmstadt i Munchen 1860, no naš reprezentativac je nije želio napustiti svoj aktuelni klub.

– Ostao sam u Freiburgu i to je gotova stvar. Naravno da sam bio nezadovoljan minutažom prošle sezone. Početkom priprema za narednu sezonu sam razgovarao sa trenerom i sportskim direktorom kluba, te smo našli zajedničko riješenje. Smatram da je ostajanje u Freiburgu bolja opcija od drugih koje su bile u opticaju.- izjavio je Mujdža za njemačke medije i dodao:

– Niko ne može garantovati mjesto u početnoj postavi, za to se sami morate izboriti.

Tokom ljeta redove Freiburga je napustio Sascha Riether koji je prešao u Schalke. Riether je igrao na Mujdžinoj poziciji, tako da je smanjena konkurencija za poziciju desnog beka.

Mensur Mujdža je izabran za zamjenika kapitena, a s obzirom da prvi izbor Schuster nije nastupio protiv Nurnberga u početnoj postavi, tim Freiburga je kao kapiten predvodio upravo naš Zmaj.

Freiburg je ostvario pobjedu nad Nurnbergom rezultatom 6:3 u okviru prvog kola 2. Bundeslige.

– Mnogo mi znači što sam bio kapiten momčadi, stvarno mi je drago. Pobjeda protiv Nurnberga nam ulijeva povjerenje. Spremni smo nastaviti sa dobrim partijama i u narednim mečevima. No, prerano je suditi na osnovu jedne utakmice, ali mi nemamo straha. – kazao je na kraju razgovora Mensur Mujdža.

(Reprezentacija.ba)