Kadetska košarkaška reprezentacija BiH ostvarila je dvije pobjede u dva odigrana kola na “EYOF-u 2015” – “Europski olimpijski festival mladih” koji se ove godine održava u Gruziji.

Nakon pobjede u prvom kolu nad selekcijom Litvanije naši mladi košarkaši su danas porazili i domaćina Gruziju rezultatom 81:74.

Iako je Gruzija u prvoj četvrtini igre prikazala bolju igru i vodila sa 27:22, stvari su došle na svoje mjesto u nastavku meča. Rezultat na kraju prvog poluvremena meča je glasio 45:39.

U trećoj četvrtini se igralo koš za koš sve do njenog isteka. Onda su naši povezali nekoliko zaista sjajnih akcija i zakucavanja i vodili smo sa 60:53 na ulasku u posljednjih deset minuta.

Džanan Musa i Njegoš Sikiraš su donijeli našem timu dvocifrenu prednost na početku posljednje dionice, a kada je Sani Čampara pogodio tricu za dvanaest razlike, naši momci su i definitivno osigurali pobjedu na ovom meču.

Gruzija se pokušala vratiti u posljednjim minutama meča. Na minut do kraja su uspjeli doći na samo pet poena razlike, ali su našim momci odigrali odličnu akciju koju je zakucavanjem završio Lazar Mutić.

Potom je uslijedio 2+1 napad domaćina i povratak na četiri poena zaostatka. Džanan Musa je realizovao tri slobodna bacanja iz četiri pokušaja i naši momci su osigurali drugu pobjedu.

(Reprezentacija.ba)