Nakon konsultacija sa selektorom Mehmedom Baždarevićem određena je delegacija NS/FS BiH koja će prisustvovati preliminarnom žrijebanju kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, kao i timskom seminaru koji se odnosi na različite organizacione i administrativne aspekte odigravanja narednih kvalifikacija, prenosi Fudbalski savez BiH.

Na ovom događaju, koji će u organizaciji FIFA biti održan u ruskom gradu St. Petersburgu, u subotu, 25. 07. 2015. godine, naš Savez će predstavljati potpredsjednik Darko Ljubojević, generalni sekretar Jasmin Baković i sekretar stručnog štaba „A“ reprezentacije Elmir Pilav.

U dogovoru sa selektorom Baždarevićem procijenjeno je da njegovo prisustvo žrijebanju nije neophodno, a prema raspoloživim informacijama, iz istog razloga u St. Petersburgu neće biti ni selektora nekih od ostalih reprezentacija.

Rukovodstvo NS/FS BiH je uvažilo i prihvatilo selektorov plan da narednog vikenda putuje na neke od mečeva u kojima će nastupati naši reprezentativci, sa kojima želi obaviti razgovore o bitnim pitanjima.

Prilikom odlučivanja o sastavu delagacije za St. Petersburg nije bio relevantan vremenski okvir ugovornog odnosa Saveza i selektora.

Zajednički stav je da su prioritet naredni kvalifikacioni mečevi, te su sve aktivnosti podređene stvaranju povoljnog ambijenta u i oko reprezentacije i osvajanju novih bodova, te ostvarenju konačnog cilja – plasmanu na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Francuskoj.

(Reprezentacija.ba)