Mirza Teletović, kako su američki mediji objavili, prihvatio je ponudu Phoenix Sunsa i narednu sezonu bi trebao nastupati u ekipi iz Zapadne konferencije, prenosi Oslobođenje.

Kapiten košarkaške selekcije BiH, podsjetimo, tri sezone je proveo u redovima Brooklyna, od čijih navijača se oprostio porukom kako je proveo sjajne godine igrajući za Netse, zahvalivši im se na podršci, koju su mu pružali.

– Tek slijedeće sedmice idem na potpis ugovora sa Phoenixom. Ponuđen mi je ugovor na godinu, koji sam i prihvatio, ali još nisam potpisao. Tek kada se to i zvanično desi, mogu davati izjave na tu temu, kao i na temu reprezentacija BiH. Uglavnom, radujem se novim izazovima, kazao je Mirza Teletović, koji se trenutno nalazi u BiH i u Ameriku putuje naredne sedmice na konačan dogovor.

Phoenix Sunsi su našem košarkašu ponudili ugovor na godinu u vrijednosti od 5,5 miliona dolara, a prethodno je Brooklyn povukao svoju “kvalifikacijsku” ponudu od 4,2 miliona dolara za našeg košarkaša, čime je Teletović prestao biti zaštićeni agent.

To su iskoristili Sunsi, kojima su Mirzine šuterske sposobnosti itekako potrebne, a naš košarkaš će dobiti još više prilika za dokazivanje. Podsjećanja radi, u dosadašnje tri sezone, Teletović je nastupio u 165 mečeva u NBA ligi, uz prosjek od sedam poena i 3,4 skoka.

(Reprezentacija.ba)