Nakon što su u proteklih nekoliko godina potpisali ugovore sa puno jačim klubovima nego prije, većina naših fudbalskih reprezentativaca unaprijedila je i svoj vozni park.

Dok se nekad među Zmajevima bržim automobilom isticao Zlatan Muslimović sa Mercedesom CLS AMG ili Zdenko Baotić i Dario Damjanović sa golfom R32, odnosno Audijem RS4, danas ispred hotela naše reprezentacije možemo vidjeti puno skupocjenije automobile.

– Najskuplja stvar koju sam ikada kupio je Ferrari California. – rekao je nedavno Asmir Begović, koji je do tada vozio Mercedes E klase AMG, ali i sponzorski JEEP Grand Cherokee koji je besplatno dobio na korištenje.

U Engleskoj je i kapiten Edin Džeko nakon potpisivanja za Manchester City počastio sebe Porsche Panamerom, koju je kasnije zamijenio Mercedesom ML 63 AMG. Bijeli Bentley Continental GT vrijedan cca. 350.000 KM britanskih tablica izazvao je puno pažnje ispred hotela naše reprezentacije pred okupljanje uoči Izraela, a kako se kapiten naše reprezentacije do tada u Sarajevu nepretenciozno vozio Golfom VI ili Audijem A3, mnogi su prokomentarisali kako Džeko sigurno odlazi iz Engleske obzirom da je svoj automobil premjestio u BiH.

Najbrži na asfaltu među Zmajevima je sigurno Muhamed Bešić koji se nedugo nakon odlaska u Everton ponovio skupocjenim Laborghini Huracanom vrijednim gotovo pola miliona KM. Muhamed se na ulicama Bosne i Hercegovine vozi skromnijim vozilima poput Audija A3 ili A5.

Ispred hotela naše reprezentacije pažnju je plijenio i Masserati talijanskih registarskih oznaka, ali i Ibiševićev službeni bijeli Mercedes S AMG koji mu klub iz grada Mercedesa ustupa na korištenje.

Zmajevi najčešće svoje skupocjene ljepotane na četiri točka ne dovoze u Bosnu i Hercegovinu i na okupljanja reprezentacije stižu avionom, no činjenica da je utakmica protiv Izraela bila već u “zoni ljetnih odmora” dala je za rezultat parkirane milione KM i stotine konjskih snaga ispred baze naše reprezentacije.

(Reprezentacija.ba)