Nakon dobrog rezultata i još bolje igre protiv Izraela sljedeća stanica Zmajeva je Belgija i utakmica 3. septembra u Briselu na stadionu Stade Roi Baudouin.

Kako otkrivaju iz agencije Centrotours koja već nudi aranžmane za put u Brisel, interes za ovu utakmicu je ogroman.

>>> Pogledajte aranžmane Centrotoursa

Njihove riječi potvrđuju i desetine upita za kupovinu ulaznica za susret na Roi Bauduoinu koje svaki dan od naših navijača stižu na adresu Reprezentacija.ba portala. Ulaznice se masovno traže i od navijača koji žive u Bosni i Hercegovini. Slaba transportna povezanost i značajna udaljenost Belgije od BiH očigledno nije prepreka za nekoliko hiljada navijača koji će iz domovine put Brisela.

FSBIH još uvijek u pregovorima sa beglijskim Savezom

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u stalnom je kontaktu sa krovnom kućom belgijskog fudbala. U našem Savezu lobiraju za što veći broj ulaznica za navijače Bosne i Hercegovine, a više konkretnih detalja o načinu nabavke ulaznica za ovaj meč znaće se u narednim danima.

Iako mnoge privatne online belgijske agencije nude ulaznice za ovaj meč po višestrukim cijenama, naša preporuka je sačekati zvanično obavještenje Fudbalskog saveza BiH.

Naših navijača će biti i na “belgijskim” tribnama

Na istom ovom stadionu Zmajevi su davne 2005. godine poraženi sa 4:1 od Belgije, ali je ostala upamćena do tada rekordna posjeta naših navijača jednoj gostujućoj utakmici, obzirom da je sa tribina “Baudouina” za Barbareza i drugove navijalo više od 15.000 navijača.

Ništa manje navijača nije bilo ni u Genku 2009. godine kada smo slavili sa 2:4, a sada se očekuje još veći broj navijača.

Svi vjeruju i žele, Zmajevi mogu na Euro 2016, pa će i na tribinama Roi Baudouina u septembru biti sigurno više od 15 hiljada Bosanaca i Hercegovaca.

(Reprezentacija.ba)