Danas su širom Europe igrane utakmice prvog pretkola UEFA Europa Lige. Ukupno je odigrano 48 mečeva, a u nastavku teksta vam donosimo izvještaj o nastupima naših reprezentativaca i internacionalaca.

Ratko Dujković branio, Tino Sušić povrijeđen

Jedini “A” reprezentativac BiH koji je danas igrao je golman Zrinjskog Ratko Dujković. Zrinjski je poražen od armenskog Shiraka rezultatom 2:0, a krivac za drugi gol bio je upravo Dujković.

Veznjak Hajduka Tino Sušić nije konkurisao za nastup svoga tima zbog povrede. Splitska momčad je remizirala protiv estonskog Silamae Kalev rezultatom 1:1.

Merajić igrao u debitantskom nastupu Olimpica

Osvajač Kupa BiH Olimpic je svoj debitantski meč u europskim natjecanjima odigrao danas u Sarajevu protiv Spartaka iz Trnave.

Igrači Olimpica su pružili kvalitetan nastup i zaslužili pobjedu, no gosti su imali malu dozu sreće pa je rezultat završen bez pobjednika, 1:1.

U-21 reprezentativac naše zemlje Alem Merajić je odigrao svih 90 minuta za tim Olimpica.

Letiću 90 minuta u pobjedi Žiline

Lijevi bočni igrač slovačke Žiline i bivši mladi reprezentativac BiH Bojan Letić odigrao je svih 90 minuta u pobjedi svoga tima nad Glentoranom rezultatom 1:4.

Koper slavio na Islandu, Rahmanović upisao nastup

Koper je ostvario minimalnu pobjedu na Islandu protiv domaćeg Vikingura rezultatom 0:1. Amar Rahmanović član U-21 selekcije BiH u igru je ušao u 67. minuti u redovima pobjedničke momčadi.

Horić skrivio penal protiv Čukaričkog

Potencijalni reprezentativac BiH Kenan Horić je odigrao svih 90 minuta u porazu Domžalea od Čukaričkog rezultatom 0:1. Gosti iz Srbije su ostvarili trijumf pogotkom sa bijele tačke, a upravo je Horić bio taj koji je skrivio jedanaesterac.

Dilaver nije konkurisao za nastup u remiju Ferencvarosa

Mađarski Ferencvaros je gostovao u Holandiji i remizirao sa ekipom G. A. Eagles rezultatom 1:1. Emir Dilaver, kandidat za status bh. reprezentativca nije konkurisao za nastup u pomenutom remiju Ferencvarosa.

Dumićev Brondby nemilosrdan

Stoper danskog Brondbya Dario Dumić odigrao je svih 90 minuta u visokoj pobjedi svoje momčadi nad Juvenesom rezultatom 9:0.

Dumić je nedavno obavio razgovor sa selektorom Mehmedom Bažarevićem tako da postoji mogućnost da ga uskoro vidimo u dresu “A” reprezentacije.

Atajić sa SJK-om nemoćan protiv Hafnarfjordura

Bivši mladi Zmaj Bahrudin Atajić je u porazu finskog SJK-a od Hafnarfjordura (0:1) u igru ušao u 63. minuti meča.

Poraz Celja, Bašić bez nastupa

Juniorski reprezentativac BiH Adnan Bašić nije konkurisao za nastup u porazu Celja od poljskog Slaska rezultatom 0:1.

Dupovac zamijenjen, Mateo Sušić igrao cijeli meč

Bivši član bh. nacionalnog tima uzrasta do 21 godine Amer Dupovac je meč između Sheriff Tiraspola i Odd Grenlanda započeo od prve minute, a zamijenjen je već nakon 18 minuta igre.

Pored Dupovca u redovima Sheriffa nastupa i Mateo Sušić, također bivši mladi reprezentativac BiH. Sušić je večeras odigrao svih 90 minuta u iznenađujućem porazu svoga tima.

(Reprezentacija.ba)