Nogometna groznica je definitivno ‘zarazila’ grad Zenicu i na svakom koraku se osjeti sportski živac Bosanaca i Hercegovaca. Brojni navijači već pristižu ili su stigli u Zenicu, da budu svjedocima povratka na staze uspjeha naših nogometaša, piše “FENA”.

Na ulicama Zenice, u kafeima, restoranima i prodavnicama je puno više gostiju, jer je radni dan, ali već sve sluti na veliku popodnevnu zabavu do početka nogometne utakmice BiH – Izrael.

– Očekujemo pobjedu, naravno da je pobjeda prioritet – kaže Dževad Ahmetović, koji je svoj odmor planirao uz utakmicu s Izraelcima, a u Zenicu je stigao iz američkog grada Phoenixa u Arizoni.

Njegov prijatelj i sugrađanin Seno Čerim “očekuje pobjedu”. Ističe da će biti teško, ali “kada je našim sportašima teško onda su najbolji”.

– Ja sam iz Bosne i Hercegovine, ali isto očekujem da ćemo pobijediti. Ovo je sjajna atmosfera, sjajno je biti dio velikog tima naših navijača koji isto misle i žele – rekla je Feni djevojka u obilježjima bh. tima Emira Mujkanović.

Brojni su i drugi navijači koji optimistično prognoziraju pobjedu “Zmajeva”.

Društva navijača se okupljaju, brojne su navijačke grupe koje su već stigle, velika grupa od oko 500 BH Fanatikosa već je sinoć dirigovala ‘horom navijača’ na rukometnoj utakmici BiH – Bjelorusija, a večeras se očekuje da svi slave povratak na stazu pobjeda i uspješnih nastupa.

(Reprezentacija.ba)