Kapiten naše fudbalske reprezentacije obratio se danas bh. i izraelskim medijima na zvaničnom obraćanju medijima pred sutrašnji meč protiv Izraela.

– Mislim da je ta utakmica bila iznenađenje ne samo za vas Izraelce, nego za sve ljubitelje sporta nakon svega ovog što smo uradili proteklih godina. Mislim da ta utakmica nije bila pravi pokazatelj obzirom da smo imali povrijeđeno nekoliko važnih igrača. Desilo se šta se desilo. Sutra je jedna od ključnih utakmica kako za nas, tako i za Izrael koji sutra ne smije izgubiti. Mi smo do sada igrali puno puta ovakve utakmice pred našim navijačima i siguran sam da možemo napraviti dobar posao i osigurati sebi željeno mjesto na tabeli. – poručio je Edin Džeko.

Puno igrača ne igra u svojim klubovima.

– Puno puta do sada smo pokazali da iako u klubovima ne igramo onoliko koliko želimo, da kada odjenemo dres reprezentacije pružimo svoj maksimum. Tako će nadam se biti i sutra, posebno jer na početku kvalifikacija nismo odigrali onako kako smo trebali i sada to moramo poraviti. Više nemamo prava na grešku i još jednom kažem za reprezentaciju je posebno igrati i za nju moramo dati još više nego dajemo u svojim klubovima. – iskren je Džeko.

Nakon odličnog gostoprimstva BiH u Izraelu, sutra se očekuje i korektno navijanje naše publike.

– Naši navijači su za svaku pohvalu, jer u proteklih nekoliko godina nije bilo nikakvih incidenata. Uvijek su navijali za nas, ali poštovali i gostujuće navijače. Samo tako nastavite i sutra kao i uvijek do sada navijati korektno, bez zviždanja himne i vrijeđanja protivnika. Trebaju pokazati na tribinama ko smo i šta smo, a mi ćemo isto to pokazati i na terenu. – smatra naš kapiten.

(Reprezentacija.ba)