Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu gdje je popodnevnim treningom u Hrasnici započela pripreme za kvalifikacioni meč protiv Izraela.

Prvi na okupljanje naše reprezentacije stigao je Edin Višća, a za njim su došli svi pozvani reprezentativci, izuzev Ervina Zukanovića i Gojka Cimirota na koje Mehmed Baždarević neće moći računati zbog povreda.

Naši reprezentativci iza sebe nemaju najbolje sezone u klubovima i upravo se u dresu reprezentacije žele dokazati kako navijačima u Bosni i Hercegovini, tako i navijačima svojih klubova, ali posebno svojim klupskim trenerima pokazati kako su nepravedno zapostavljeni.

Prvi dojam je da su reprezentativci izuzetno motivisani, ali i dobro raspoloženi, a sve je posebno obradovao povratak Zvjezdana Misimovića koji će u budućnosti biti tim menadžer Zmajeva.

Hotel naše reprezentacije zatvorenog je tipa tokom priprema Zmajeva koji će u Sarajevu boraviti do subote, kada imaju slobodan vikend, nakon čega nastavljaju pripreme u Zenici.

>>> Danas popodne Zmajevi su individualno trenirali u Hrasnici u zavisnosti od fizičke spreme sa kojom su došli na okupljanje, a sutra će u popodnevnim satima trenirati na Grbavici.

>>> Prije toga selektor Mehmed Baždarević u društvu svojih pomoćnika Envera Lugušića i Igora Jankovića, te Zmajeva Edina Višće, Tonija Šunjića i Avdije Vršajevića prisustvovao je ceremoniji dodjele priznanja najboljim fudbalerima i fudbalerkama Bosne i Hercegovine za proteklu sezonu u organizaciji N/FSBIH-a.

Pogledajte kako je danas izgledao dolazak naših reprezentativaca, ali i šta su poručili Mehmed Baždarević i Miralem Pjanić.

(Reprezentacija.ba)