Danas je u hotelu “Europa” selektor naše fudbalske reprezentacije, Mehmed Baždarević objavio spisak igrača na koje računa za meč kvalifikacija za odlazak na Euro protiv selekecije Izraela.

Naš selektor pozvao je 26 igrača za ovaj susret, a među povratnicima u nacionalni tim su Sead Kolašinac, Ermin Zec te Stojan Vranješ.

“Stručni štab, ja i Nogometni savez učinili smo sve da znamo pravo stanje i formu naših igrača. Sigurno da bi bilo lakše da svi igraju, međutim ovo je reprezentacija i mislim da su oni svi svjesni da imaju priliku da pokažu da naša selekcija još vrijedi kao i oni svi. Snimili smo igru protivnika, vidjeli njihove utakmice. Razgovarali smo sa svim igračima koji su na spisku i ja mislim da mi možemo i mi hoćemo, te vjerujem da ćemo raditi u odličnom raspoloženju do utakmice. Vi znate koliko je značajna ova utakmica i koliko može biti teška” kazao je Baždarević na današnjoj press konferenciji.

Na pitanje o prednosti naše reprezentacije u odnosu na Izrael, Baždarević je rekao:

“Radi se o kvalitetnom protivniku, ali i mi imamo isto toliko kvaliteta. Naši igrači su protiv Andore i Austrije pokazali da se ta želja ponovo vraća u reprezentaciju. Svi znamo šta nam znači ta utakmica. Činjenica je da neki nisu dovoljno igrali, ali znamo kvalitete i mane Izraela, imat ćemo publiku i nastojat ćemo odraditi posao na što bolji način”.

O planu priprema za meč protiv Izraela, popularni Meša poručio je:

“Stručni štab se okuplja drugog, igrači trećeg juna. Prvi dan ćemo iskoristiti za individualne treninge i rekuperacije. Treninzi će biti u Hrasnici i na Grbavici, zatim putujemo u Zenicu gdje ćemo biti do utakmice. Tokom našeg boravka u Zenici, predviđena je trening utakmica između A i mlade selekcije, gdje ćemo pokušati da odradimo taktičke zamisli”.

Baždarević je pozvao i Emira Spahića za predstojeći duel.

“Znamo Emira i njegove ljudske kvalitete, on je trenirao sa kondicionim trenerom iz Leverkusena, imao je program od stručnog štaba iz reprezentacije. Izuzetno je motivisan i mislim da će odigrati jednu od najboljih utakmica za reprezentaciju”, riječi su Baždarevića.

Na spisku za Izrael nema Sejada Salihovića, koji u posljednje vrijeme nije imao puno prilike da igra za Hoffenheim.

“Sejad u zadnje vrijeme nije igrao mnogo, znate da je bio povrijeđen. On ostaje kandidat, ali nije u  formi, ne igra puno, traži novi klub i to su razlozi  zašto nije na spisku”, rekao je naš selektor.

(Reprezentacija.ba)