Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Smail Prevljak ove sezone je blistao u dresu austrijskog Lieferinga, a kao nagradu za odlične partije dobio je i veliko priznanje.

Prevljak je izabran za najboljeg mladog igrača austrijske 1. lige, a također je i uvršten u idealni tim pomenute, ovosezonske Erste lige.

Naš reprezentativac je u dresu Lieferinga ove sezone odigrao 17 utakmica, a postigao je čak 14 golova. Povreda ga je spriječila da nastavi svoj golgeterski niz i propustio je posljednjih nekoliko kola.

– Oduševljen sam izborom za najboljeg mladog igrača austrijske 1. lige i to je velika čast za mene. Iako sam zadobio povredu ova sezona se može okarakterizirati kao veoma uspješnom za mene i moj tim. Zahvalio bih se sugiračima i stručnom štabu bez čije pomoći sigurno ne bih dobio ovo priznanje. – poručio je Prevljak nakon uručenog priznanja.

Podsjećamo, Prevljak je član njemačke momčadi RB Leipzig, ali igra u Lieferingu kao posuđen igrač.

Ekipa Lieferinga kolo prije kraja sezone zauzima drugu poziciju sa tri boda manje od prvoplasiranog Mattersburga. Upravo u posljednjem kolu Liefering na domaćem terenu igra protiv aktuelnog lidera lige.

Samo prvoplasirana momčad će izboriti plasman u austrijsku Bundesligu naredne sezone.

(Reprezentacija.ba)