Prvi dvije godine ekipa Lazija je osvojila titulu osvajača Kupa Italije, a heroj pobjede u finalu protiv gradskog rivala Rome bio je naš reprezentativac Senad Lulić.

Lulić je u finalnom meču Kupa Italije protiv Rome odigranom 26. maja 2013. godine postigao gol u 71. minuti susreta koji je bio dovoljan da Lazio osvoji ovo takmičenje.

Nakon osvajanja pomenute titule Lulić je postao heroj navijača Lazija, te su neki od njih istetovirali njegovo ime i broj 71 na svom tijelu. Pravljene su i razni navijački rekviziti u čast pomenutog Lulićevog gola u 71. minuti utakmice.

Dvije godine kasnije ekipa Lazija se ponovo našla u finalu, a igra ga večeras u Rimu protiv aktuelnog prvaka Italije i finaliste Lige prvaka Juventusa.

Momčad Juventusa je favorit, no domaći navijači vjeruju u uspjeh svoga tima. Navijači “Nebeskoplavih” se rado prisjećaju Lulićevog gola protiv Rome i očekuju njegov bljesak i večeras. Podsjećamo, upravo je Lulić svojim golom u polufinalnom susretu protiv Napolija doveo Lazio do ovosezonskog finala.

Utakmica je na rasporedu večeras na “Olimpico” stadionu u Rimu sa početkom od 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)