Kako se bliži ljeto sve su češće priče o transferima naših fudbalskih reprezentativaca.

Obzirom da se u fudbalu u samo nekoliko sati dešavaju nevjerovatni obrati, nemoguće je znati koji će sve naši reprezentativci tokom ljeta mijenjati sredine, ali je sigurno da interesa za njihove igre ima.

Asmir Begović je prvi kandidat da od svih naših fudbalera napravi najveći transfer ljeta 2015. obzirom da ga traže neki od najvećih europskih klubova. I Ervin Zukanović bi, ukoliko pređe u Inter kako pišu talijanski mediji, mogao napraviti jedan od većih transfera u bh. fudbalu.

I Edina Džeku se već seli iz kluba i klub, što i ne čudi, obzirom da je u posljednjih 15ak susreta Manchester Citya imao izuzetno malu minutažu. Navodno Edin bi mogao u Njemačku, ali postoje i unosne ponude iz Turske.

U Turskoj su zanimljivi svi bh. fudbaleri. Vedadu Ibiševiću nude se uslovi kakve ne može imati u Njemačkoj, također i Sejadu Salihoviću, a i Mensur Mujdža bi u Turskoj prema trenutnim ponudama mogao zaraditi više novca negoli u Njemačkoj, ali i igrati više nego što je to slučaj u Freiburgu.

Emir Spahić navodno ima ponude Bešiktaša, ali i nekih drugih klubova iz Turske, a Turci još uvijek nisu odustali ni od Zvjezdana Misimovića kojeg žele povratiti iz penzije na fudbalske terene, no šanse da se to dogodi su minimalne.

U Tursku će možda i bivši reprezentativac Miroslav Stevanović koji se nakon loše epizode u Sevilli nije snašao ni u Mađarskoj.

Ne treba se iznenaditi i ako Safet Sušić i Elvir Baljić postanu trenerima nekog turskog tima, već narednog mjeseca.

U sadašnjim ili novim klubovima, najvažnije je da Zmajevi igraju dobro i u kontinuitetu.

(Reprezentacija.ba)