Nakon što je u prošloj sezoni bio prvi strijelac U17 lige Švedske sa nevjerovatna 32 gola u 19 utakmica Robert Lipovac (17) nastavlja sa sjajnim partijama i u novoj sezoni u kojoj nosi dres U19 švedskog BK Hackena.

U prvom kolu lige njegov tim savladao je Landskorn sa 4:0, a Lipovac je bio strijelac drugog gola. Proteklog vikenda u okviru drugog kola Lipovac je sa svojim timom igrao protiv najjačeg protivnika u Ligi, ekipe Malmoa FF.

Iako je Malmo FF nastupio u najboljem sastavu, tim Hackena bio je bolji protivnik, te su sa 0:3 slavili u konačnici uz dva gola Roberta Lipovca.

Podsjećamo, Robert Lipovac odlično je nastupio na selektivnoj utakmici za Skandinaviju "Otvorena vrata" u organizaciji NFSBIH, no nije zadovoljio kriterije selektora Sakiba Malkočevića i Tonija Karačića. 

Ovog mladića, koji je ljetos bio na probi u Kaiserslauternu, a kojeg u svojim redovima želi vidjeti mnogo najvećih europskih klubova, nakon nastupa na "Otvorenim vratima" pozvali su švedski selektori u njihovu U18 reprezentaciju.

Popularni "Robinho" ne krije želju da nastupi za Bosnu i Hercegovinu.

(Reprezentacija.ba)