Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine od 1. juna ove godine nosit će dresove i sportsku opremu njemačkog sportskog proizvođača Adidas.

Prvu utakmicu Zmajevi će u novim dresovima odigrati protiv Meksika 3. juna u Čikagu, a interes za novim dresovima je, kako poručuju naši navijači, izuzetno velik.

Nezvanično saznajemo da će cijena novog dresa Zmajeva u većini europskih zemalja iznositi približno 80 eura i to samo za majicu, što predstavlja uobičajenu cijenu Adidasovih dresova nacionalnih selekcija.

Dres moguće premijerno naručiti do 18. aprila

Iako će se dres moći kupiti tek od 1. juna, kada ističe ugovor sa trenutnim tehničkim sponzorom NFSBIH Legea-om, partneri Adidasa, kao i mmnogobrojne internetske stranice koje se bave prodajom dresova, objavile su kako do 18. aprila primaju narudžbe za pretprodaju dresova.

Iako još uvijek nema zvaničnih potvrda o izgledu novog dresa Zmajeva, u bh. navijačkoj prodavnici Fanatic-Shop.com garantuju kako će dres izgledati identično poput onog kojeg je na internetu objavio Edin Džeko, te da ga navijači od njih mogu naručiti do 18. aprila po cijeni od 79,95 eura.

Dresovi će se isporučivati tek 1. juna nakon stupanja na snagu ugovora NFSBIH sa Adidasom, što garantuje navijačima da će Svjetsko prvenstvo u Brazilu dočekati sa novim dresovima naših Zmajeva.

Očekuje se kako će Fudbalski savez upriličiti i zvaničnu promociju novog dresa tokom priprema naše fudbalske reprezentacije u Sarajevu koje počinju okupljanjem 15. maja.

(Reprezentacija.ba)