Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Cazinu nastavlja svoj put u borbi za plasman na Europsko prvenstvo naredne godine.

Nakon gostujućeg remija protiv Bjelorusije i poraza od Danske naši Zmajevi večeras u Cazinu dočekuju selekciju Litvanije.

Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu bh. rukometaši vjeruju da mogu ostvariti i plasman na sljedeće Europsko prvenstvo koje se igra u Poljskoj.

Za razliku od nastupa na SP-u u Kataru u naš nacionalni tim se vratio rukometaš Chamberya Marko Panić, te se također oporavio i Kosta Savić.

Selektor bh. reprezentacije Dragan Marković vjeruje u dvije pobjede nad Litvanijom s obzirom da pored večerašnje utakmice, protiv istog protivnika igramo i za četiri dana u Litvaniji.

Svjesni smo činjenice da bi pobjedama nad Litvanijom sami odlučivali o svojoj sudbini u predzadnjem kvalifikacionom meču koji se igra 11. juna u Zenici. Tada će bh. rukometaši ugostiti Bjelorusiju i to će kako stvari stoje biti ključni meč.

Večeras se očekuje velika podrška naših navijača u dvorani u Cazinu. Utakmica počinje od 20,15 sati. Dva sata ranije Bjelorusija na domaćem terenu igra protiv Danske.

Sretno Zmajevi!

(Reprezentacija.ba)