Povodom proslave 15. godišnjice postojanja Udruženja "Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS" u Doboj Istoku održan je međunarodni malonogometni turnir reprezentacija beskućnika.

Na turniru su učestvovale reprezentacije Mađarske, Slovenije te domaćina Bosne i Hercegovine. Turnir se igrao po kružnom sistemu po kojemu su sve reprezentacije međusobno odmjerile snage. U prvoj utakmici naša reprezentacija nadigrala je ekipu Slovenije rezultatom 4:2, dok je u direktnom okršaju za prvo mjesto savladana Mađarska rezultatom 5:2.

Turnir je poslužio i kao priprema našoj reprezentaciji za treće po redu učešće na dvanaestom po redu Svjetskom prvenstvu beskućnika koje se u oktobru ove godine održava u Čileu. 

U revijalnom dijelu programa predstavili su se najmlađi polaznici škole fudbala NK "Natron" Maglaj i Škole sporta "DI – FIVE" Doboj Istok. 

Sljedeće aktivnosti na projektu reprezentacije beskućnika BiH biće petodnevne pripreme, treninzi i edukacija, koje će sa našim igračima i rukovodstvom raditi  stručna lica  iz Manchester United F.C. Fondacije i Engleske reprezentacije beskućnika. Delegacija iz Manchestera odnosno Engleske dolazi 27. maja što veseli sve u MFS-EMMAUS-u, a posebno igrače reprezentacije BiH, što svima daje nadu da će se nastaviti kontinuitet učešća naše reprezentacije na svjetskim prvenstvima beskućnika.

Taj put će ovisiti o raspoloživosti novčanih sredstava, kojih za sada nema. 

(Reprezentacija.ba)