Košarkaši KK „Bosna Royal“ će se narednih dana susresti sa punim kalendarom aktivnosti, kako u domaćoj, tako i u ABA i FIBA ligi.

Pred timom se nalaze važne utakmice, za koje se očekuje da će donijeti konačni preokret u sezoni.

Prvi „ispit“ za sarajevske „Studente“ će se održati u subotu, 21.10., kada će se u drugom kolu Košarkaške lige susresti sa KK „Kakanj“. Utakmica će se odžati u KSC Skenderija sa početkom u 18.00h. Prošlogodišnji petoplasirani tim će definitivno pružiti jak otpor domaćinima, te se može očekivati uzbudljiva i napeta utakmica.

Nakon zagrijavanja u domaćoj ligi, pred košarkašima KK „Bosne Royal“ će se naći veliki izazovi i u ABA i FIBA ligi.

Već u ponedjeljak 23.10. će KK „Bosna Royal“ dočekati KK „Rogašku“ u trećem kolu druge ABA lige. Gosti iz Slovenije će se, pod vodstvom trenera Damjana Novakovića, priključiti domaćinima na terenu u KSC Skenderiji.

Sa vrlo kratkim predahom, utakmice se nastavljaju i 25.10. kada će KK „Bosna Royal“ dočekati košarkaški klub „Donar“ iz Groningena. Ekipa iz Nizozemske je u prošloj sezoni po šeti put osvojila Nizozemsku Košarkašku ligu, tako da će gledaoci u srijedu imati priliku da gledaju najbolji nizozemski tim protiv najboljeg bh tima iz prošle sezone, u borbi za dalji plasman u europskom FIBA kupu.

Sve utakmice će se odžati u KSC Skenderija i iz KK „Bosna Royal“ se nadaju dobroj i jakoj prodršci sa tribina.

(BiH.ba)