Juniori Željezničara su u okviru revanš susreta UEFA Omladinske Lige šampiona savladali Ludogorets sa 3:2.

Željo je počeo u sastavu: Dujmović – A. Šehić, Zilić, Velić, Beširević – Osmanović, Hajdarević – E. Šehić, Dacić, Žerić – Mujagić. Za goste su od prve minute igrali: Naumov – Slavov, Minchev, L. Kovachev, Iliev – Klimentov, Dost – S. Kovachev, Yankov, Ivanov – Dimitrov.

Već u trećoj minuti su Plavi doveli. Žerić je pritisnuo i oduzeo loptu golmanu gostiju, lopta je došla do Semira Dacića koji je pospremio loptu u mrežu. Samo četiri minute poslije su gosti poravnali. Slobodan udarac je izveo Ivaylo Klimentov, šutirao je po zemlji i pogodio nebranjeni dio našeg gola.

U 17. minuti je Minchev zaradio žuti karton nakon grubog prekršaja nad Žerićem. U 20. minuti Zilić snažno šutira iz slobodnog udarca, ali Naumov sjajno izbacuje u korner. Agilni Dacić u 29. minuti hvata volej na 20 metara, ali golman gostiju odlično hvata loptu. U narednom napadu ponovo Dacić šutira, ovaj put daleko od gola. U 30. minuti povrijeđenog Beširevića mijenja Mujarić. A. Šehić i Klimentov su dobili žute kartone u 34. minuti.

Žerić u 35. minuti sjajno gađa iskosa, ali lopta odlazi malo pored gola Bugara. Tri minute poslije Žerić pravi dar-mar na lijevoj strani, ali njegov udarac blokira defanzivac Ludogoretsa. Željo ponovo prijeti u 40. minuti. Baš u trenutku kada je sjeverna tribina zagrmila Mujagić i Mujarić su odigrali dupli pas, ovaj drugi je snažno šutirao, ali lopta odlazi pored gola. Sjajna publika je nosila Željinu djecu. Tukao je u Osmanović u istoj minuti sa distance, potom udarac Hajdarevića odlazi tik pored stative. Minut poslije nakon kornera Zilić šutira glavom pored gola.

U 45. minuti Željo prijeti, ovaj put Mujagić nije uspio šutirati u kaznenom prostoru. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

Hajdarević u trećoj minuti nastavka je zaradio žuti karton. U 53. minuti dobar korner Želje, ali se lopta u gužvi odbila ispred samog gola gostiju. Željo je u 55. minuti poveo. Sjajno je po lijevoj strani prošao E. Šehić, ubacio, a Ajdin Mujagić pospremio loptu u mrežu. U 58. minuti Dacić glavom šutira poredgola. Minutu poslije Mujagić sa distance šutira preko gola.

U 64. minuti Petrov je zamijenio Yankova. Dvije minute poslije je Ivanova zamijenio Milkov. Minutu poslije upravo Milkov prijeti, njegov udarac sa vrha kaznenog prostora odlazi pored gola. Ipak, minutu kasnije Milkov je bio precizan. Ubačaj sa strane je iskoristio i glavom matirao Dujmovića.

Dacić u 75. minuti pokušava glavom, lopta odlazi pored gola. U 80. minuti Klimentova je zamijenio Valchev. Dacića u 82. minuti je zamijenio Hasanović. U 85. minuti je Osmanovića zamijenio Nuhanović. U 90. minuti E. Šehić sjajno šutira sa distance, ali lopta odlazi malo pored gola gostiju. U 93. minuti je Grbavica proključala! Pobjednički gol za prolaz u drugi krig postigao je Haris Hajdarević.

(BiH.ba)