U Ligi šampiona večeras su na programu mečevi trećeg kola skupina A, B, C i D.

Program počinje duelom grupe C između Qarabaga bh. reprezentativnog golmana Ibrahima Šehića (29) i Atletico Madrida.

Qarabag je u prva dva kola pretrpio poraze od Chelseaja (0:6) i Rome (1:2), te se nalazi na posljednjoj poziciji bez bodova.

Vrlo slično je prošao i njegov večerašnji rival Atletico Madrid, koji je iz duela s pomenutim protivnicima uspio osvojiti svega bod.

Ibrahim Šehić, Foto: AFP

Nesumnjivo mnogo zanimljivije bit će u dvoboju dvije prvoplasirane momčadi Chelseaja i Rome.

Džeko i društvo dolaze u London s učinkom od četiri boda iz prva dva meča (Atletico Madrid 0:0, Qarabag 2:1), a mogli bi se susresti s velikim problemima, s obzirom da će biti bez povrijeđenih Defrela i Manolasa, a moguće i El Shaarawyja i Emersona.

Ipak, imat će aduta u Džeki, koji je na devet mečeva ove sezone postigao sedam golova.

Chelsea s druge strane neće moći računati na Drinkwatera, Kantea i Mosesa, dok će upitan biti nastup Morate.

Bez obzira na to tim Antonija Contea je i dalje veliki favorit, a maksimalnom trećom pobjedom bi praktički riješio pitanje plasmana u osminu finala.

Rezultati by SofaScore

Na teren će se poslije povrede i tri propuštena meča u nizu vratiti naš reprezentativac Miralem Pjanić (27), čiji Juventus očekuje domaći duel sa Sportingom u okviru grupe D.

Miralem Pjanić, Foto: Juventus FC

Nakon što je pretrpio težak poraz od Barcelone u prvom kolu (0:3), Juventus se “popravio” pobjedom nad Olympiacosom (2:0) i sada je na trećem mjestu s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Sporting.

Ovaj duel ne dolazi u pravo vrijeme za Juventus, koji je proteklog vikenda šokantno poražen na domaćem terenu od Lazija.

Ipak, nadu mu ulijeva činjenica da je dobio pet od posljednih šest domaćih mečeva u ovom takmičenju.

Rezultati by SofaScore

Recimo i to da Joze Šimunovića (22) zbog povrede neće biti u ekipi Celtica, koji u meču grupe C gostuje Bayern Munchenu.

(BiH.ba)