Kao legenda Veleža Meho Kodro (50) bio je večeras gost “Veležove crvene večeri” u švicarskom Cirihu i tom prilikom govorio za FACE TV koji je direktno prenosio cijeli događaj.

Kodro je govorio o svojim počecima u Veležu, samopouzdanju i znanju koje je stekao u Španiji, ogromnom fudbalskom talentu hercegovačke djece, budućnosti bh. fudbala…

Nije želio govoriti o reprezentaciji BiH i svom eventualnom preuzimanju bh. državnog tima, ali je novinar Senad Hadžifejzović uspio izvući nekoliko rečenica koje pokazuju da je Meho Kodro zainteresovan da preuzme Bosnu i Hercegovinu.

– Bosna i Hercegovina ima selektora, a sa druge strane ja imam odličan odnos sa ljudima u klubu u kojem radim. Nisam imao nikakve kontakte sa FS BiH i sve što bih govorio bilo bi hipotetski. – rekao je diplomatski Kodro.

Na upit šta bi promijenio u reprezentaciji Kodro je odgovorio uopšteno.

– Svaki trener donosi nešto svoje. Ja imam svoje ciljeve i znam način kako da ih ostvarim. Svakako da bih i u reprezentaciji BiH promijenio određene stvari. – poručio je nekadašnji napadač Barcelone koji je danas trener ženevskog Servettea.

Na pitanje da li je spreman preuzeti reprezentaciju BiH u slučaju ponude FS BiH Kodro je odgovorio potvrdno, ali “u rukavicama”.

– Ja volim Bosnu i Hercegovinu i volim fudbal. – bio je jasan nekadašnji napadač Barcelone.

Na kraju je Kodro priznao kako još uvijek osjeća nelagodu i bol zbog ružnog iskustva u reprezentaciji BiH gdje ga je Fudbalski savez BiH smijenio nakon samo dvije utakmice na kormilu reprezentacije.

Cjelokupan razgovor Mehe Kodre za FACE TV pogledajte u priloženom video snimku.

(BIH.ba)