Nekadašnji bh. selektor, Safet Sušić, za portal Klix.ba prokomentarisao je sinoćnji poraz BiH od Belgije (3:4) u susretu pretposljednjeg kola kvalifikacija, kojim su izgubljene sve šanse za baraž.

“Gledao sam utakmicu i mogu reći da nismo loše igrali. Šteta zbog poraza. Imali smo dobar rezultat na poluvremenu i u tom trenutku sam mislio da ćemo ipak uspjeti da ih pobijedimo. Međutim, belgijska reprezentacija je u nastavku pokazala zašto je jedna od najjačih selekcija u Evropi. Vidjeli smo to u drugom poluvremenu kada su nam postigli tri gola. Imao sam osjećaj da čim malo ubrzaju igru da mogu lagano da nam postignu gol. Razlika u kvaliteti između njihove i naše reperezentacije je poprilična i vjerovatno je to razlog zašto su slavili na Grbavici”, rekao je Sušić.

Popularni Pape smatra da se već sada treba krenuti sa pripremama za naredne kvalifikacije.

“Vrijeme veoma brzo prolazi. Sljedeće kvalifikacije počinju već u septembru sljedeće godine kroz Ligu nacija. Treba sačekati i žrijeb da vidimo s kim ćemo biti u grupi. Već sada treba početi pripremati ekipu. Nemamo drugog izbora. Naš problem je što imamo izuzetno mali broj igrača i moramo računati na većinu nogometaša koji su igrali ove kvalifikacije”, kazao je Sušić.

(BiH.ba)