U 18 sati na stadionu Grbavica počinje utakmica BiH – Belgija, utakmica biti ili ne biti za selektora Mehmeda Baždarevića i njegove Zmajeve.

Belgija na Grbavicu dolazi igrati utakmicu bez rezultatskog značaja kao reprezentacija koja se već plasirala na Svjetsko prvenstvo, ali i igrati na terenu i stadionu daleko ispod nivoa na koji su navikle zvijezde belgijske reprezentacije. Njihovi klubovi već danima prave pritisak na selektora Martineza da ih poštedi teškog i rizičnog gostovanja na Grbavici.

Na takvu situaciju fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine moraju odgovoriti agresivnom igrom od prve minute da igrači Belgije shvate da teški i natopljeni teren Grbavice nije teren na kojem žele pokušati pokazati svoje bravure.

Bez obzira za koji se početni sastav odluči Mehmed Baždarević, naši igrači od prve minute na terenu se moraju ponašati kao 11 ratnika – disciplinovano, agresivno i fatalno požrtvovano.

Jedino uz takav pristup Bosna i Hercegovina ima šanse da pobijedi rivala koji na papiru glasi za velikog favorita.

Agresivnom, hrabrom, odlučnom i disciplinovanom igrom sinoć je Island u gostima pobijedio Tursku sa 0:3, Austrija slomila Srbiju, Finska i Makedonija odigrale neriješeno na gostovanjima u Hrvatskoj i Italiji…

Zašto takav podvig ne bi napravila i Bosna i Hercegovina čiji igrači također igraju u najjačim ligama Europe!?

Hoćemo 11 ratnika na terenu,

hoćemo 11 Zmajeva od Bosne!!!

(BiH.ba)