Kako su i najavili radnici FK Željezničar od ranih jutarnjih sati u subotu saniraju travnjak stadiona Grbavica kako bi u najboljem mogućem stanju dočekao večerašnju utakmicu.

Sinoćnji trening Belgije i kiša koja već više od 24 sata pada nad Sarajevom donijeli su određena oštećenja na terenu Grbavice.

Srećom selektor Mehmed Baždarević previdio je ovakvu situaciju, pa je sinoćnji trening Zmajeva sa Grbavice još ranije preselio u trening kamp FK Sarajevo u Butmiru.

I belgijska reprezentacija izašla je u susret organizatorima utakmice, pa su tokom treninga u petak navečer za treniranje bili zatvoreni 16-erci Grbavice kako bi se taj najoštećeniji dio terena što bolje sačuvao za utakmicu.

Ranije su na Grbavici učinjeni veliki napori na sanaciji terena – izvršeni su vertikuliranje i aerizacija terena, posipanje pijeksa i treseta, dosijavanje travnjaka, prihranjivanje, skidanje i vraćanje busenja sa ravnanjem podloge, bušenje i sanacija drenaže i za to je izdvojeno oko 20.000 KM.

Očekuje se kako će kiša u Sarajevu padati sve do 23 sata večeras, a da će temperatura na utakmici iznositi oko 8 stepeni.

(BiH.ba)