Večeras je održana press konferencija uoči kvalifikacionog duela BiH i Belgije, koja se igra sutra (7. oktobar) na stadionu Grbavica sa početkom u 18,00 sati.

Kapiten naše selekcije Edin Džeko ima veliki respekt prema sutrašnjem protivniku.

“Nadam se da ćemo nastaviti tradiciju dobrih rezultata protiv Belgije na našem terenu. Što se tiče naših planova za sutra, to ćemo ostaviti za početak susreta. Imamo veliki repsekt prema Belgiji, koja je jedna od najboljih selekcija u Europi. Ipak, mislim da dok god imamo svoje šanse, trebamo se boriti. Ako svaki igrač da svoj maksimum, onda možemo doći do pozitivnog rezultata”, istakao je Džeko.

Na pitanje o selekciji BiH bez Edina Džeke u budućnosti, naš kapiten kaže:

“Još malo pa će i budućnost reprezentacije BiH biti bez Edina. Nije to ništa nenormalno, jer svi mi dođemo do perioda kada ne možemo više dati najbolje od sebe. Međutim, mislim da još mogu pomoći ovoj selekciji.”

Saigrač Džeke iz Rome, Radja Nainggolan nije dobio proziv selektora Belgije za sutrašnji duel, a Edin se nije iznenadio što se ovaj sjajni fudbaler nije našao na spisku Martineza.

“Mislim da Radja nije bio pozivan na posljednja dva okupljanja. Sigurno da mi je drago što on nije u timu Belgije, je znam kakav je fudbaler. Iako Belgija ima klasne igrače, Radja može puno pomoći svojoj selekciji i siguran sam da će igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji”, rekao je Džeko i osvrnuo se na to što će se sutrašnja utakmica igrati na stadionu “Grbavica”:

“Selektor, još neki igrači i ja smo već igrali ovdje i to će biti poseban osjećaj za nas. Ipak, u ovom trenutku najbitnija je reprezentacija i vjerujem da pojedinac ne može odlučiti nijednu utakmicu. Moramo kao kolektiv biti spremni na sve, moramo ginuti jedan za drugog i to je jedini način da dođemo do željenog rezultata.

(BiH.ba)