Igrat ćemo sutra bez Romelu Lukakua, koji se povrijedio, kao i suspendovanog Axela Witsela, rekao je Roberto Martinez, selektor fudbalske reprezentacije Belgije večeras u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Vjerujemo da će Lukaku uskoro biti spreman i da će brzo sanirati povredu”, dodao je Martinez.

Na pitanje ko će igrati umjesto Lukakua u sutrašnjem meču protiv Bosne i Hercegovine, odgovorio je:

“Za Lukakua imamo tri zamjenske opcije. Večeras ćemo trenirati i vidjeti kako se osjećaju igrači, kako im prija vazduh u Sarajevu, pa ćemo vidjeti ko će igrati sutra.”

Naglasio je da je BiH dobra ekipa, ali da će Belgija sutra pokušati odigrati dobro i ostvariti pozitivan rezultat na stadionu “Grbavica”.

“Naša prednost je što smo ovjerili plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, dok BiH mora igrati pod pritiskom i pobijediti za plasman u baraž. U postavci igre pokušat ćemo se prilagoditi na igru BiH i adekvatno odgovoriti. Znamo kvalitet BiH, pokazali su to u kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. U kontaktu sam bio i sa Muhamedom Bešićem i znam šta bh. tim može uraditi”, naglasio je Martinez, te poručio:

“Morat ćemo se fokusirati na i imati koncentraciju na najvišem nivou. Moramo ispravno odgovoriti na igru BiH i to željom i kolektivnim duhom.”

Nije želio reći koga bi volio više vidjeti na Svjetkom prvenstvu u Rusiji naredne godine, BiH ili Grčku koje se u grupi “H” bore za plasman u baraž.

“To je nemoguće pitanje. Želim Bosni svu sreću, ali ne i u sutrašnjoj utakmici”, kroz smijeh je rekao Martinez.

Utakmica devetog kola grupe “H” kvalifikacija za SP BiH-Belgija igra se sutra, 7. oktobra, na stadionu “Grbavica” u Sarajevu s početkom u 18 sati.

(BiH.ba)