Mehmed Baždarević nakon utakmica protiv Andore i Austrije nije dugo odmarao u Francuskoj. Meša je u glavni grad Bosne i Hercegovine došao kako bi prisustvovao skupštini FS BiH, ali i nastavio planirati “operaciju Izrael”.

– Mislim da možemo biti zadovoljni, jer sve skupa nije bilo loše. Zadovoljan sam ponašanjem igrača, ali i njihovom ozbiljnosti, kako na pripremama, tako i na samim mečevima. – govori Mehmed Baždarević.

– Moramo izvući pouke iz ovih mečeva, ali ne razmišljati o njima kao nekom uspjehu, jer nas pravi posao očekuje tek protiv Izraela u junu. I stručni štab i savez moraju uraditi sve da što spremniji dočekamo taj meč. Pobjeda je imperativ i moramo razmišljati o pobjedi. Nadam se da će sa nama biti i Emir Spahić, koji sada proživljva teže trenutke, ali za kojeg se nadam da će biti spreman za Izrael. – smatra Meša.

Da li će Zmajevi u junu igrati prijateljski susret.

– Ne bih volio imati utakmicu prije Izraela, jer se radi o periodu na kraju sezone. Mislim da moramo biti fokusirani samo na Izrael, a onda nakon te utakmice eventualno razmišljati o nekoj drugoj. – zaključio je selektor Baždarević.

(Reprezentacija.ba)