Zmajevi odradili prvi trening pred meč s Belgijom

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru obavili prvi trening pred kvalifikacioni meč s Belgijom, koji se igra 7. oktobra na stadionu “Grbavica”.

Medijima se obratio selektor Mehmed Baždarević, koji je istakao kako je najvažnije pripremiti preostale igrače, nakon što su zbog povreda otpali Miralem Pjanić, Jozo Šimunović i Sanjin Prcić.

“Svi igrači, osim Kolašinca i Sušića, su stigli, a njih dvojica dolaze za jedan sat. Svi ostali su na treningu. Osim tri povrijeđena, Pjanića, Šimunovića i Prcića. Imamo li zamjenu za Pjanića? Nemamo. Takav igrač se teško nađe… Imamo neke druge interesantne solucije. Velika je šteta da se i Jozo povrijedio. Mislili smo da se radi o banalnijoj povredi, ali je ozbiljnija. Sigurno da nam remeti jedan dio plana i onih opcija za subotu, ali imamo na raspolaganju 22 igrača i vjeru u njih da ih spremimo na najbolji način”, rekao je Baždarević.

Kao što je i ranije naglasio, od Belgije očekuje da će u Sarajevo doći po pobjedu.

“Svi znate o kakvoj se reprezentaciji radi. Radi se o velikim profesionalcima. Dolaze s ciljem da pobijede. Da li će biti opuštanja, ja ne vjerujem. Oni su se plasirali, može biti tu i tamo. Najvažnije je kako ćemo mi funkcioirati. Ali, mi želimo pobjedu i dobru utakmicu. To mora uraditi spremna ekipa. To treba biti jedna izuzetna ekipa koja će zajednički ostvariti povoljan rezultat u subotu”, kazao je selektor.

Podsjetimo, nakon povreda Pjanića i Prcića, Baždarević je naknadno uputio pozive Harisu Medunjaninu i Nemanji Bilbiji.

U međuvremenu je ostao i bez Šimunovića.

(Reprezentacija.ba)