Selektor Mehmed Baždarević po preuzimanju svog mandata organizovao je sastanak sa svim selektorima reprezentacija BiH.

Meša je kao prvi čovjek “A” reprezentacije šef svim selektorima i kroz koordinirani rad sa njima želi iz fudbalskog kadra Bosne i Hercegovine izvući ono najbolje.

Dobra koordinacija selektora “A” i “U21” reprezentacija donijela je puno tokom mandata Sušića i Jagodića, pa je naša reprezentacija dobila Bešića, Šunjića, Stevanovića, Zahirovića, Višću…

Baždarević želi znati i koji igrači igraju i za “U17” i “U19” reprezentacije BiH, te pomoći da oni koji svojom kvalitetom mogu koristiti našoj reprezentaciji, a uprkos bh. porijeklu igraju za strane države, zaigraju u dresu Bosne i Hercegovine.

Iako loši rezultati i još gori renome naših kadetskih i juniorskih reprezentacija odbijaju bosanske momke diljem Europe da zaigraju za Bosnu i Hercegovinu, Baždarević će sigurno asistirati FSBIH da se pod našu zastavu dovedu Suljić (Chelsea), Curović (Juventus), Omerović (Aston Villa), Hadžikić (Austria Beč), Burnić (Borussia Dortmund)…

Ne treba se iznenaditi da tokom Baždarevićevog mandata za “A” tim debituju i neki naši juniorski ili mladi reprezentativci, poput Andreja Modića koji je već nastupao za prvi tim Milana.

Uloga selektora “A” reprezentacije nije samo da u svom mandatu ima najbolje igrače na raspolaganju. Selektor mora razmišljati i o budućnosti, a najboljim igračima, pa čak i ako imaju 17 ili 18 godina, omogućiti da debituju za seniorsku reprezentaciju i “kaparisati” ih za sva vremena za Bosnu i Hercegovinu.

(Reprezentacija.ba)