Danas tri susreta

Nogometaši Željezničara i Zrinjskog danas će na stadionu Grbavica od 20 sati igrati derbi 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, javlja Fena.

Bit će to duel lidera i drugoplasirane ekipe prvenstva, u kojem će Plavi pokušati smanjiti bodovnu razliku za aktuelnim prvakom BiH iz Mostara.

Zrinjski nakon devet odigranih kola ima osam pobjeda i poraz, dok je Željezničar na omjeru od šest pobjeda, remija i dva poraza. Tim sa Grbavice u prošlom je kolu poražen na gostovanju kod tuzlanske Slobode i sigurno je da želi popraviti utiske pred domaćim navijačima.

Danas će se od 16 sati igrati još dva susreta Široki Brijeg – Radnik i Vitez – Gošk.

Preostala tri susreta igraju se u nedjelju i ponedjeljak. Ekipa Sarajeva će sutra protiv Krupe na Koševu tražiti novu pobjedu i bodove kojima bi se nakon lošeg starta sezone priključila vrhu tabele. Pod vodstvom povratnika na klupu bordo kluba Husrefa Musemića, Sarajevo želi upisati četvrtu uzastopnu ligašku pobjedu.

U nedjelju će se još igrati susret Borac – Sloboda, dok će utakmica Mladost – Čelik biti odigrana u ponedjeljak, 2. oktobra.

Parovi 10. kola:

danas:

Široki Brijeg – Radnik (16.00) – Moja TV

Vitez – Gošk (16.00)

Željezničar – Zrinjski (20.00) – Moja TV

nedjelja, 1. oktobra:

Sarajevo – Krupa (16.00) – BHT1

Borac – Sloboda (18.00)

ponedjeljak, 2. oktobra:

Mladost – Čelik (16.00) – Moja TV

(Reprezentacija.ba)