Trener Zrinjskog želi napraviti iskorak sa svojom ekipom

U subotu, u okviru desetog kola Premijer lige BiH, derbi na Grbavici odigrat će vodeće momčadi prvenstva, drugoplasirani Željezničar i prvoplasirani Zrinjski.

Po riječima trenera Zrinjskog Blaža Sliškovića, njegova momčad na derbi putuje rasterećeno, bez ikakvog pritiska, javlja Fena.

“S obzirom na prednost od pet bodova koju imamo, psihološki pritisak je sigurno na njima, ali vjerujem kako Željezničar ima kvalitetu da se nosi s tim pritiskom i mislim da će oni u utakmicu ući maksimalno. Bilo bi lijepo pobjeći na osam bodova prednosti, ali prvenstvo je praktično tek počelo i ima se još puno igrati. Jedna utakmica sigurno neće odlučiti prvaka”, kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Što se tiče odnosa snaga, Slišković je dodao kako nema smisla govoriti o tome koja je momčad kvalitetnija i tko ima bolje pojedince.

“Sigurno je da i nogometaši Željezničara, kao i moji nogometaši imaju kvalitetu. Ali, kao što stalno govorim, samo volja, htjenje i zalaganje na terenu donose rezultat. Nakon odigranih 90 minuta moći ćemo reći tko je bolji”, poručio je strateg Zrinjskog.

Dodao je kako od Željezničara očekuje napadačku igru, a takav će pristup imati i njegovi igrači.

“Željezničar u domaćem prvenstvu uvijek igra otvoreno, a ni mi se nećemo orijentirati isključivo na obranu, stoga očekujem jako zanimljivu i dobru utakmicu”, kazao je Slišković.

Trener Zrinjskog osvrnuo se i na kritike koje je u više navrata uputio svojim igračima u posljednje vrijeme, posebice nakon poraza u Kupu BiH, istaknuvši kako su oni pogrešno shvatili što im je htio poručiti.

“Oni misle, vodeći smo u ligi, zabijamo dva gola po utakmici, primamo manje od jednog, i što nas on sada ima kritizirati. Ali ono što sam im htio reći je to da ja ne gradim momčad za domaće prvenstvo. Prvaci smo bili prošle sezone i sada mi je želja da napravimo korak dalje, da imamo ekipu koja će nešto napraviti u Europi, da kada nam dolazi Maribor ne strepimo od te utakmice, već da napravimo ono što do sada nije napravio ni jedan bh. klub u Europi. Zato od njih tražim više agresivnosti, više efikasnosti i bržu igru”, istaknuo je.

Što se tiče igračkog kadra koji će Slišković imati na raspolaganju u Sarajevu, trener Zrinjskog je kazao kako će zbog ozljede Toni Jović propustiti derbi, dok su ostali igrači uglavnom zdravi.

“Prema posljednjim informacijama koje imam o Jovićevoj ozljedi, procjena je da će morati mirovati najmanje deset do petnaest dana, pa tek onda lagano ponovno krenuti s treninzima. Njegov izostanak sigurno je hendikep za nas, ali ja vjerujem da će Haris Handžić, koji će najvjerojatnije zamijeniti Jovića, odraditi dobar posao”, kazao je Slišković.

Osvrnuo se i na prašinu koja se podigla u javnosti nakon posljednjeg prvenstvenog kola u kojemu je zabilježeno nekoliko sudačkih propusta.

“Bilo je grešaka, to je sigurno, ali mi imamo takav mentalitet da uvijek gledamo što je kod drugoga, a nikada ne gledamo sebe. Kada sudac pogriješi u našu korist onda se ‘pokrijemo ušima po glavi’ i šutimo”, istaknuo je trener ‘Plemića’.

Dodao je kako je i on sam prije pola godine, u finišu prvenstva, u nekoliko navrata ishitreno reagirao, ali da sada ima malo drukčiji stav.

“U posljednje vrijeme razmišljam o svemu tome i mislim da ishitrenim reakcijama samo odmažemo sucima. Možemo im pomoći samo korektnim odnosom, a ako konstanto vršimo pritisak na njih greške će biti još i veće”, poručio je Slišković.

Po njegovim riječima, trener Mladosti Edis Mulalić isključen je na utakmici Zrinjski – Mladost zbog reakcije nakon dosuđenog jedanaesterca za ‘Plemiće’, a nakon utakmice govorio je o nepostojećem penalu.

“Međutim, kad je na televiziji vidio snimku, shvatio je da je penal bio čist kao suza i sutra je zvao ljude iz naše uprave i ispričavao se. Što se mene tiče, uopće me ne zanima tko nam sudi protiv Željezničara i sigurno neću pričati o sucima kako god da utakmica završi”, poručio je Slišković.

(Reprezentacija.ba)