Selektor se nakon hirurškog zahvata osjeća dobro

Selektor muÅ¡ke seniorske reprezentacije gospodin DuÅ¡ko VujoÅ¡ević nalazi se u KliniÄkom centru u Beogradu, gdje mu je danas amputiran gangrenozni prst na lijevoj nozi, javlja Fena.

Selektor VujoÅ¡ević se nakon hirurÅ¡kog zahvata osjeća dobro, a javnosti u Bosni i Hercegovini poruÄuje da će voditi naÅ¡u reprezentaciju u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Cjelokupan trud ljekara koji su me lijeÄili do sada je dao odreÄ‘eni rezultat. Upala je bila sanirana i lokalizovana, ali ne izlijeÄena. Na lijevoj nozi, na domalom prstu je ostao gangrenozni proces i kako bi umanjio rizik od eventualnih komplikacija, danas je odraÄ‘ena amputacija tog prsta. To ne remeti ni mehaniku ni statiku. Zahvat je radio profesor Laza Davidović na KliniÄkom centru. Danas sam primljen i odmah je odraÄ‘ena amputacija. OÄekuje se da će oporavak trajati koliko je uobiÄajeno za ovakve sluÄajeve. Ono Å¡to je sigurno jeste da neću moći uÄestvovati na trenerskom seminaru KS BiH, koji je zakazan za 13. oktobar. Ja se osjećam dobro i oÄekujem da će oporavak ići po planu. I oÄekujem da ću voditi bh. reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine”, poruÄio je VujoÅ¡ević odmah nakon amputacije.

Duško Vujošević je prst povrijedio nakon utakmice sa Švedskom u Zenici, a zbog komplikacija nije putovao sa reprezentacijom u Armeniju.

(Reprezentacija.ba)