Trener Željezničara uoči duela s Krupom

Nogometaši Željezničara u nedjelju na Grbavici dočekuju ekipu Krupe u susretu osmog kola Premijer lige BiH.

U Željezničaru su optimisti uoči ovog susreta koji dočekuju u dobrom raspoloženju. Iako očekuju težak meč, vjeruju da mogu doći do pobjede, javlja Fena.

“Krupa je izuzetno kvalitetan protivnik, vodi ih izuzetno dobar trener kojeg cijenim. Imaju kontinuitet u radu što se vidi kroz njihove igre. Primaju malo golova, a u zadnje vrijeme počeli su ih i postizati. Imaju nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača i morat ćemo biti maksimalno koncentrisani i maksimalno spremni za borbu kako bi bodovi ostali na Grbavici”, rekao je trener Željezničara Admir Adžem.

Željezničar u nedjelju slavi 96. godišnjicu postojanja, što će biti dodatni motiv za igrače sarajevskog premijerligaša.

“U nedjelju naš klub slavi rođendan i jako bismo voljeli da navijačima podarimo pobjedu. No, za to će nam i oni biti potrebni”, ističe Adžem, koji u nedjelju neće moći da računa na nekoliko povrijeđenih i suspendiranih igrača.

“Imamo dosta problema, nekoliko igrača je van stroja zbog kartona i povreda. No, ovi što budu na raspolaganju bit će spremni taktički i fizički da odgovore zadatku. Sve sam zadovoljniji onime što pokazuju na treningu”, naglasio je.

Branič Željezničara Daniel Graovac također je uvjeren u pobjedu, mada čekuje težak meč.

“Igramo protiv ekipe koja zna igrati na rezultat, doći će rasterećeni jer nemaju šta izgubiti. Njima je to najlakša utakmica, a za nas najteža. Bit će teško, ali ako budemo na nivou pobjeda ne bi trebala izostati”, istaknuo je Graovac.

Susret se igra u nedjelju na stadionu Grbavica od 19 sati i 30 minuta.

(Reprezentacija.ba)