Nakon podrške fudbalu i košarci, bh. brand Natura i Adriatic Group podržali žensku odbojku

ŽOK Igman Ilidža domaćin međunarodnog odbojkaškog turnira „Ilidža Volleyball Cup 2017“

Sarajevo, 14.09.2017. – Bosanskohercegovački brand „Natura“ pored konstantnog ulaganja u domaću privredu, sve više ulaže i u potporu domaćem sportu. Nakon sklopljenih sponzorstava sa FK „Željezničar“ i KK „Bosna“ u „Naturi“ su donijeli odluku da podršku pruže ženskoj odbojci kroz sponzorstvo ŽOK „Igman Ilidža“.

„Izuzetna nam je čast da je naš rad i zalaganje u domenu promocije ženske odbojke u BiH prepoznala upravo domaća kompanija. Inače, oblast ženskog sporta nije dovoljno podržana od strane privrednih subjekata u BiH, te samim tim značaj ovog sponzorstva je veći. Mi ćemo finansijska sredstva od sponzorstva iskoristiti da proširimo bazu na djecu uzrasta od 8 do 12 godina, te povećamo interes za žensku odbojku“, izjavio je generalni sekretat ŽOK Igman Samir Smajić.

„Nadamo se da će naše sponzorstvo i podrška ženskoj odbojci potaknuti i druge privrednike da se više zalažu i ulažu u bosanskohercegovački sport. Mi smo ponosni što će izuzetno perspektivne odbojkašice na domaćim i međunarodnim turnirima nositi ime domaćeg branda na svojoj opremi“, izjavio je Admir Smailagić, predstavnik Adriatic Group, a u čijem sastavu se nalazi i brand „Natura“.

Napominjemo da je ŽOK „Igman Ilidža“ domaćin tradicionalnom međunarodnom odbojkaškom turniru „Ilidža Volleyball Cup 2017“ koji će se održati 16. septembra u sportskoj dvorani KSC Ilidža sa početkom u 9h.

Ove godine na turniru će učestvovati HŽOK „Smeč“ Široki Brijeg, ŽOK „Kakanj“, OK „Putevi Trendex“ iz Prijepolja, OK „Vogošća“, OK „Victory“ Novi Travnik, te domaćin turnira „ŽOK Igman Ilidža“ Sarajevo.

(Reprezentacija.ba)