Ne baš dobar start takmičenja za naše igrače i njihove klubove

Tokom protekle dvije noći odigrani su susreti prvog kola nove sezone Lige šampiona, na kojima je nastupilo i pet bh. internacionalaca.

Nije to bio dobar start takmičenja za njih i njihove klubove, s obzirom da su samo dvojica uspjela osvojiti bodove.

Edin Džeko (31) i Roma morali su se zadovoljiti remijem protiv Atletico Madrida (0:0), koji je bio znatno dominantniji i konkretniji rival na Olimpicu.

Kapiten našeg državnog tima je propustio najbolju šansu za svoj tim, kada je u 37. minuti iz vrlo izgledne situacije loše šutirao pored gola.

U drugom susretu grupe B Qarabag našeg Ibrahima Šehića (29) pretrpio je debakl na gostovanju kod Chelseaja (0:6).

Šehić je čak šest puta morao vaditi loptu iz mreže, a nakon pregledanih snimaka može se reći kako je kriv samo za onaj drugi iz 30. minute, kod kojeg je vrlo loše reagovao.

Slično se proveo i Jozo Šimunović (22), čiji je Celtic u okviru grupe C poražen na domaćem terenu od Paris Saint-Germaina s 0:5.

Šimunović je u 39. minuti u svom šesnaestercu srušio Cavanija i skrivio penal, zbog čega je zaradio javnu opomenu i ponio isključivu krivicu za treći pogodak.

Bez bodova je ostao i Miralem Pjanić (27), čiji je Juventus s ubjedljivih 0:3 izgubio na gostovanju kod Barcelone.

Juventus nije bio toliko loš rival, ali nije imao ni šanse protiv raspoloženih Messija i društva, pogotovo nakon prvog primljenog pogotka u 45. minuti.

Od svih naših predstavnika, Pjanić se pokazao kao najsvjetlija tačka, ali se nije mogao izdvojiti iz sivila svoje ekipe.

Najveći razlog za zadovoljstvo imao je dojučerašnji napadač Zrinjskog Jasmin Mešanović (25), koji je s Mariborom ostao neporažen protiv Spartak Moskve u susretu grupe E.

Maribor je nadigrao favorizovanog protivnika, a priliku da osjeti čar igranja na najvećoj evropskoj klupskoj sceni u posljednjh dvadesetak minuta meča imao je i Mešanović.

Pregled nastupa bh. internacionalaca:

Grupa B

Ibrahim Šehić (Chelsea – Qarabag  6:0) – branio svih 90 minuta,

Edin Džeko (Roma – Atletico Madrid 0:0) – igrao do 89. minute,

Grupa C

 Jozo Šimunović (Celtic – PSG 0:5) – 90 minuta igre + žuti karton,

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Šimunović skrivio penal u debaklu od PSG-a

Grupa D

 Miralem Pjanić (Barcelona – Juventus 3:0) – 90 minuta igre + žuti karton,

Grupa E

Jasmin Mešanović (Maribor – Spartak Moskva 1:1) – igrao od 69. minute.

(Reprezentacija.ba)