Polako se bliži 7. oktobar i susret sa Belgijom, koji bi mogao u velikoj mjeri krojiti sudbinu naše nogometne reprezentacije. 

Dok stadion Grbavica na kojem će se igrati “susret svih susreta” poprima sasvim novi izgled, selektor Mehmed Baždarević obilazi naše reprezentativce.

Za Avaz.ba je otkrio gdje je sinoć bio, ali i jednu lijepu vijest.

– Odavno nisam napustio jedan stadion zadovoljniji. Bio sam u Marseju, gdje sam na Veledromu gledao večernji meč između Olimpika i Rena (1:3). Išao sam da gledam Sanjina Prcića i Veledrom sam napustio zaista prezadovoljan. Da budem iskren, ne pamtim kada sam Prcića gledao u ovakvom izdanju kao sinoć – kaže nam Baždarević.

Meša je u subotu bio planirao da ide u Škotsku, da se na licu mjesta uvjeri u formu Joze Šimunovića, koji nosi dres Seltika. 

– Nisam otišao. Iznenada sam promijenio odluku i odgodio putovanje, jer sam smatrao da mi je važnije da vidim u kakvoj je formi Prcić. Na kraju se to pokazalo kao pun pogodak, jer sam vidio jednog novog Prcića, a iz Glazgova je stigla vijest da je Šimunović igrao, da su ga čelnici Seltika sačuvali izmjenom – priča nam Baždarević.  Sutra kreće Liga prvaka.

Baždarević je planirao još ranije da će prvi meč koji bude gledati biti onaj Seltikov. Sutra od 20:45 sati su im gosti Parižani. 

– Sutra sam trebao u Škotsku, ali su male šanse da odem. Zašto da trošiti pare kada će meč biti na TV-u!? Važno da je sa Šimunovićem sve uredu, odigrao je dobro i očekujem da tako nastavi – kaže Baždarević.

Mnogi na klupi Meša kaže da ga ne brine podatak da su Zukanović i Šunjić na klupi, ali ima još lijepih vijesti. 

– Neću da se ponavljam kao papagaj koliko je bitno da svi naši reprezentativci igraju. Muhamed Bešić može biti osvježenje, Izet Hajrović je bio na klupi. Oni trebaju da podignu nivo igre i izbore mjesto u timu. Želim da neko od naših nogometaša igra u vrhunskoj formi, takvi nam igrači trebaju za Belgiju. Edin Džeko da je zadrži i još podigne. Treba nam neko maestralan protiv Belgije, neko na koga ne očekujemo da briljira, ali da odigra kao nikada do sada. Da mene, ali i sve navijače koji će 7. oktobra doći na Grbavicu, prijatno iznenadi. Samo takvi možemo dobiti lidera – kaže Baždarević za Avaz.ba, dodajući da će sutra telefonski razgovarati s igračem Evertona, Muhamedom Bešićem, koji se nakon odrađene suspenzije vraća među “Zmajeve”.

(Reprezentacija.ba)