Sve bi trebalo biti završeno do 1. oktobra, potvrdi su iz N/FS BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 7. oktobra ugostit će reprezentaciju Belgije u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji, javlja Radiosarajevo.ba.

Nakon suspenzije stadiona Bilino polje odlučeno je da će u duelu sa Belgijom Zmajevi biti domaćini na stadionu Grbavica. Ranije su inspektori UEFA-e posjetili Zvorničku 27 i imali su određene zahtjeve koji se moraju ispuniti do utakmice sa Belgijancima.

Popravljanje terena jedna je od osnovnih zadaća Fudbalskog kluba Željezničar i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Već su počeli radovi na stadionu Grbavica kako bi travnjak izgledao što bolje u duelu sa liderom naše grupe.

Osim terena iz UEFA-e su naložili da se moraju popraviti i novinarske lože, odnosno da se mora povećati kapacitet sjedećih mjesta s radnim stolovima za pripadnike medija.

Pored uređenja novinarskih loža iz UEFA-e su istakli kako se moraju urediti i toaleti na sjevernoj tribini za gostujuće navijače, te kako se moraju izmjestiti jarboli, koji se trenutno nalaze između južne i zapadne tribine.

Najteži zadatak je sanacija reflektora, a Nihad Hodžić, sekretar Izvršnog odbora i v. d. stručnog saradnika za stadione i sigurnost FSBiH ističe kako razloga za brigu nema.

“Mi smo izvršili pripreme i spremni smo dočekali ovu odluku UEFA-e. Najzahtjevniji zadatak je poboljšanje reflektorske rasvjete. Mi smo već angažovali eksperte koji su bili u inspekciji, utvrdili stanje i izvršili fotometrijski proračun.

Danas će se potpisati i ugovor za izvođenje radova na planiranoj rekonstrukciji rasvjete. Sve je u roku i završit će se do prvog oktobra. Sanacija terena je već u toku, a ostalo sve nije problematično za izvesti. Svi radovi će biti izvršeni do prvog oktobra”, rekao je za Radiosarajevo.ba Hodžić.

U renoviranju stadiona Grbavica sudjelovat će i Fudbalski klub Željezničar i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Za sutra je kako nezvanično saznajemo dogovoren i sastanak čelnika ekipe iz Zvorničke 27 i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Sada je najvažnije da se Grbavica spremi za Belgiju, a sasvim je izvjesno da će se i nakon utakmice raditi na dodatnoj modernizaciji doma Željezničara.

(Reprezentacija.ba)