Selektor Kipra motivisao igrače na poluvremenu

Ova pobjeda je kao filmska predstava koju niko nije mogao predvidjeti, istakao je Ran Ben Shimon, selektor fudbalske reprezentacije Kipra poslije sinoćnje iznenađujuće pobjede nad Bosnom i Hercegovinom (3:2) u Nikoziji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ovo je veoma velika pobjeda za nas, ali zbog smrtnog slučaja (preminula kćerka od predsjednika Fudbalskog saveza Kipra, op.a.) ne možemo da slavimo sa velikim žarom”, rekao je izraelski trener nakon uspješnog debija na klupi Kiprana, te dodao:

“Na poluvremenu kada smo gubili 0:2 igračima sam rekao da imaju dva puta i da je do njih kojim će putem ići. Žele li da izađu i izgube ili da urade sve, da se bore i pokušaju preokrenuti rezultat. To je uticalo na našu igru i igrači su pokazali veliku želju, pa smo na kraju slavili”.

Poslije sedam odigranih kola u grupi “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018” prva je Belgija sa 19 bodova, Grčka ima 13, BiH 11, Kipar 10, Estonija 5, Gibraltar 0.

U narednom, osmom kolu, 3. septembra, Belgija je gost Grčke u Atini, a BiH Gibraltaru u portugalskom gradu Faro. Estonija će isti dan biti domaćin Kipru.

(Reprezentacija.ba)