Stoper našeg tima istakao kako su svi svjesni da sutrašnjom pobjedom mnogo toga rješavamo

Svi smo svjesni šta nam utakmica znači. Maksimalno smo spremni i skoncentrisani. Pričao sam sa kolegama u Grčkoj i oni su, kao i mi, svjesni da sutrašnjom pobjedom puno toga rješavamo, rekao je Ognjen Vranješ, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine večeras u Nikoziji pred sutrašnji meč sa Kiprom.

Stoper atinskog AEK-a je dva reprezentativna treninga u Nikoziji obavio lakšim intenzitetom radi umora uzrokovanog klupskim obavezama.

“Došao sam umoran na pripreme i radio sam individualno. Spreman sam i večeras ću trenirati sa ekipom”, kazao je Vranješ večeras u Nikoziji, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Reprezentativci BiH večeras će u Nikoziji obaviti posljednji od tri treninga uoči duela sa Kipranima.

Na pitanje hoće li Kiprani igrati za Grke, direktne konkurente BiH u borbi za plasman u baraž Mundijala, Vranješ je odgovorio:

“Neće imati veći motiv od nas. Imamo veći ulog. Spremamo se za Svjetsko prvenstvo u Rusiji i idemo u tom pravcu, a ne ko će za koga da igra”.

Utakmica sedmog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 Kipar – BiH igra se sutra, 31. avgusta, na stadionu GSP Arena od 21.45 po lokalnom, odnosno 20.45 sati po srednjeevropskom vremenu.

Poslije šest odigranih kola na tabeli grupe H prva je Belgija sa 16 bodova, slijede Grčka s 12, BiH 11, Kipar 7, Estonija 4. Na začelju je Gibraltar bez bodova.

(Reprezentacija.ba)