Bh. selektor istakao kako s trenutnim sastavom nećemo biti konkurentni u kvalifikacijama

KoÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacjiama za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini nastupit će u E-grupi sa selekcijama Francuske, Rusije i Belgije, odluÄeno je danaÅ¡njim žrijebom u Minhenu.

Selektor DuÅ¡ko VujoÅ¡ević izjavio je da “njegov tim nije imao sreće u žrijebu, jer je bilo i lakÅ¡ih grupa”, javlja Fena.

“U svakom sluÄaju treba osmisliti strategiju i pokuÅ¡ati pojaÄati ekipu. Svi smo apsolutno svjesni da smo plasmanom u kvalifikacije napravili jako veliki uspjeh. Ekipa, koju smo sastavili, je perspektivna, pokazala je veliki entuzijazam,  borbenost, predanost, emociju i ima prostor za napredovanje. MeÄ‘utim, kad je u pitanju momentalni kvalitet, nije neÅ¡to Å¡to je posebno impresivno. Samo s ovakvim sastavom nećemo biti konkurentni u kvalifikacijama, a i ne treba gajiti iluzije da bez odreÄ‘enih pojaÄanja možemo napraviti neki ozbiljniji rezultat”, kazao je VujoÅ¡ević.

Foto: AA

Najbolji bh. igraÄ u pretkvalifikacijama Džanan Musa kazao je da je “zadovljan reprezentacijama u naÅ¡oj grupi te da je bilo jaÄih grupa”.

“Imamo svoju Å¡ansu. Ako se odazovemo u punom sastavu, ako atmosfera bude kao Å¡to je bila, naravno, ako nam trener ozdravi u Å¡to vjerujem da hoće, uz pomoć naÅ¡ih navijaÄa i svih koji vjeruju u nas nadam se da ćemo ostvariti uspjeh”, kazao je Musa.

Kvalifikacije poÄinju u novembru, a koÅ¡arkaÅ¡i BiH otvaraju ih susretom s Rusijom na domaćem terenu, 24. novembra. Tri dana kasnije gostuju Francuskoj, dok 22. februara 2018. u trećem kolu doÄekuju Belgiju. ÄŒetvrto kolo na rasporedu je 25. februara kada koÅ¡arkaÅ¡i BiH idu u goste Rusiji, dok se prvi krug kvalifikacija zavrÅ¡ava u julu 2018. Reprezentacija BiH 29. juna doÄekuje Francusku, dok u posljednjem kolu 2. jula ide u goste Belgiji.

Nakon Å¡est kola tri ekipe će nastaviti takmiÄenje u drugom krugu kvalifikacija.

(Reprezentacija.ba)