SFK 2000 sutra protiv albanske Vllaznije

Nogometne prvakinje Bosne i Hercegovine – SFK 2000 Sarajevo, sutra će protiv albanske Vllaznije igrati prvi meč kvalifikacija za žensku Ligu šampiona, javlja Fena.

Sarajke su domaćin kvalifikacione grupe 10, u kojoj nastupaju još ekipe grčkog PAOK-a, albanske Vllaznije i Bettenbourgom iz Luksemburga, a utakmice će biti odigrane na Olimpijsko stadionu “Asim Ferhatović Hase”, dok će jedan susret biti odigran i na stadionu Grbavica.

Trenerica SFK 2000 Samira Hurem naglasila je na današnjoj konferenciji za medije da je njena ekipa ostala bez četiri standardne igračice, ali da sarajevski kolektiv ipak preuzima ulogu favorita u ovom kvalifikacijama.

“Napustile su nas četiri iskusne igračice, ali vjerujem da će ih uspjeti zamijeniti mlade nogometašice koje su sada u sastavu. Sa Vllaznijom smo igrale prije dvije godine i pobijedile, međutim, taj rezultat ništa ne znači. Sada ponovo igramo protiv njih i želimo pobijediti. PAOK je ekipa s tradicijom, imaju velike ambicije, a ekipa iz Luksemburga je tu prvi put. Zbog našeg rejtinga preuzimamo ulogu favorita”, kazala je Hurem.

Igračica SFK 2000 Azra Numanović naglašava da je sve spremno za dolazak ekipa u Sarajevo, te da se nada dobrom odzivu publike.

“Podrška s tribina nam mnogo znači, tako da se nadam da će publika doći da nas bodri u ovom mečevima, pogotovo zbog mladih igračica koje imaju kvalitet, a nedostaje im samo iskustvo”, istaknula je Numanović.

Jedna od najboljih igračica prvaka BiH Aida Hadžić je rekla da je atmosfera u taboru SFK 2000 uvijek odlična, te da je Liga šampiona posebno iskustvo.

“Jedva čekamo da počnu utakmice. Nevjerovatan je doživljaj igrati Ligu šampiona. Atmosfera u ekipi je odlična, želimo prenijeti dobar rad s treninga na utakmice”, zaključila je Hadžić.

SFK 2000 prvu utakmicu igra sutra protiv Vllaznije u 17 sati. Drugi meč na rasporedu je 25. augusta protiv Bettenbourga, a treći 28. augusta protiv PAOK-a. Sve utakmice će igrati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

(Reprezentacija.ba)