Igra nam iskljuÄivo pobjeda

Seniorska koÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija Bosne i Hercegovine veÄeras (18 sati) u gostima protiv Armenije igra posljednji meÄ pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, koji će odluÄiti drugog putnika u kvalifikacije, javlja Fena.

Reprezentacija BiH u Armeniju je otputovala bez selektora DuÅ¡ka VujoÅ¡evića kojem je zbog ozbiljnih zdravstvenih problema ljekarski tim preporuÄio da izbjegne taj put. Crnogorskom strategu potreban je tretman lijeve noge kako ne bi doÅ¡lo do ozbiljnih posljedica.

Reprezentaciju BiH će s klupe predvoditi nekadaÅ¡nji selektor, a sada VujoÅ¡evićev prvi pomoćnik – Mensur Bajramović.

BiH i Armenija su već jedanput u sarajevskoj Skenderiji odmjerili snage, a pobjedu su odnijeli bh. koÅ¡arkaÅ¡i rezultatom 98:85. Armenija će sigurno na svom terenu biti mnogo teži protivnik, tako da bh. koÅ¡arkaÅ¡e sigurno oÄekuje težak meÄ.

Na tabeli trenutno vodi Å vedska s osam bodova, koliko imaju i drugoplasirana BiH i trećeplasirana Armenija. SlovaÄka je ranije izgubila sve Å¡anse da se plasira dalje.

Pobjednik utakmice Armenija – BiH plasirat će se u kvalifikacije kao drugoplasirana ekipa pretkvalifikacione grupe, zajedno sa selekcijom Å vedske, koja je plasman već obezbijedila zahvaljujući boljem meÄ‘usobnom omjeru protiv direktnih konkurenata.

(Reprezentacija.ba)