LonÄar istiÄe kako će naÅ¡i koÅ¡arkaÅ¡i dati sve od sebe da protiv Armenije doÄ‘u do pobjede

KoÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Jerevanu protiv domaće selekcije Armenije igra posljednji meÄ pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, koji će odluÄiti drugog putnika u kvalifikacije.

Bh. koÅ¡arkaÅ¡i u Armeniju su otputovali bez selektora DuÅ¡ka VujoÅ¡evića kojem je zbog ozbiljnih zdravstvenih problema ljekarski tim preporuÄio da izbjegne taj put. NaÅ¡ tim će s klupe predvoditi VujoÅ¡evićev prvi pomoćnik – Mensur Bajramović.

Reprezentivac Markus LonÄar uoÄi odluÄujuće utakmice kazao je da će odsustvo selektora biti dodatni motiv za igraÄe, te da će dati sve od sebe da doÄ‘u do pobjede, javlja Fena.

“Pred nama je najbitnija utakmica pretkvalifikacija. Nažalost, sve se svelo na tu zadnju utakmicu i svi smo svjesni važnosti i koliki nam pritisak ona predstavlja. Armenija je težak protivnik na domaćem terenu. Biće teža utakmica nego u Skenderiji, gdje smo ih porazili”, kazao je LonÄar.

Aleksandar Lazić takoÄ‘er istiÄe da naÅ¡ tim oÄekuje jako teÅ¡ka utakmica.

“Mislim da smo u proÅ¡loj utakmici protiv SlovaÄke pokazali veliku borbu i želju na terenu. Svi smo svjesni važnosti ove utakmice, tako da ćemo dati svoj maksimum i ostaviti srce na terenu”, izjavio je Lazić.

U prvom susretu bh. tim je savladao Aremeniju sa 98:85, ali će Armeni na svom terenu sigurno biti mnogo teži protivnik.

Na tabeli A-grupe trenutno vodi Å vedska s osam bodova, koliko imaju i drugoplasirana BiH i trećeplasirana Armenija. SlovaÄka je ranije izgubila sve Å¡anse da se plasira dalje.

Pobjednik utakmice Armenija – BiH plasirat će se u kvalifikacije kao drugoplasirana ekipa pretkvalifikacione grupe, zajedno sa selekcijom Å vedske, koja je plasman već obezbijedila zahvaljujući boljem meÄ‘usobnom omjeru protiv direktnih konkurenata.

Susret Armenija – BiH igra se sutra u 18 sati.

(Reprezentacija.ba)