Bh. selektor se oglasio iz bolničke postelje

Duško Vujošević morao je da napusti reprezentaciju BiH i vrati se u Beograd. Dijabetes i bolovi u prstima noge sprečili su bh. selektora da poslije pobjede u Slovačkoj vodi ekipu u ključnom meču pretkvalifikacija za SP u Armeniji.

“Teško mi je i zbog bolova i zato što neću biti sa momcima koje sam toliko zavolio, stvorio odnos i koji su toliko talentovani”, bile su prve riječi iskusnog stručnjaka za Blicsport.

Šta se desilo u Slovačkoj?

“Još po dolasku u Bratislavu osjetio sam bolove. Odradio sam trening, ali na utakmici nisam više mogao da stojim, nego sam veći dio presjedio. Odveli su me u bolnicu i ustanovljena je gangrenoznost četvrtog prsta zbog problema sa šećerom. Ispitivanja su pokazala, da je uz bolove, taj dio počeo da modri, ali i da nema tromba. Ljekarskim konsultacijama je dogovoreno da moram u Beograd na terapiju hiperbaričnom komorom. Zahvaljujući gospodinu Tomiću koji je vlasnik tih uređaja, odnosno doktoru Tomi Jovanoviću ulazim u tretman”, kaže Vujošević.

Vujošević žali što nije sa ekipom.

“Hvala ljudima iz KS BiH. Dani su mi i za redovnu dijalizu, ali mi je najteže što nisam sa momcima koji imaju talenta i karaktera. Od Muse sa kojim sam izgradio odličan odnos pa do svih ostalih. Vjerujem u njih i ako Armeni umjesto jednog, imaju tri Amerikanca sa njihovim pasošem”, poručio je Vujošević.

(Reprezentacija.ba)